March 4, 2012 by kagan

VREMEPLOV 10 :: Pre x10 godina ...

Svake nedelje trudićemo se da vas podsetimo na numere i trenutke koji se iz nekih razloga nama čine bitnim za domaću muzičku scenu ...
 • Eva Braun - Okreni moj broj (2011)
  Prošle godine u ovo vreme, Eva Braun je bila apsolutni hit meseca za MART. Pojavili su se na svim domaćim top listama i 2x prvo mesto palo je na Pop Mašini i Popboksu.
 • Repetitor - Ogledalo (2010)
  Pre dve godine, "Ogledalo" Repetitora bio je najslušaniji singl u martu - prvo mesto na MTV Domaćici.
 • Van Gogh - Za godine tvoje (2002)
  Pre 10 godina, Van Gogh izdaje multimedijalni album "Dr. Under" koji je promovisan singlom "Za godine tvoje".
 • Atomic Shelter (Atomsko sklonište) - Chinese Bike (1992)
  U pokušaju da izgrade svetsku karijeru, Atomsko Sklonište objavljuje pre 20 godina album na engleskom jeziku. Ovo je i zvanično jedina stvar sa naših prostora koja je ikada ušla na američku Billboard Hot top 100 listu.
 • Poslednja Igra Leptira - Nataša (1982)
  Pre 30 godina, Neša Leptir objavljuje debi LP "Napokon ploča!". Uspeh nosećeg singla "Nataša" im preko noći obezbeđuje neverovatnu popularnost i 15 uzastopnih rasprodatih koncerata u Domu Sindikata.
 • Josipa Lisac - Bez tebe (1972)
  Prošlo je 40 godina od objavljivanja obrade "Without you" grupe Badfinger (koja je iste godine u verziji Harry Nilssona osvojila sve svetske liste). Samo godinu dana kasnije, Josipa objavljuje svoj prvi album koji se i dan danas smatra jednim od najboljih debija u domaćoj muzici.
 • Arsen Dedić - Zapleši twist (1962)
  Pre pola veka, Arsen Dedić objavljuje svoju prvu ploču u saradnji sa ljubljanskim Dixieland ansamblom na kojoj se nalazi i ova stvar - inače obrada "Let's twist again" (Chubby Checker)


Klikom na tekst "VIDEO" na sličici pored naziva pesme koje trenutno ide, možete pregledati spot i pratiti celokupnu video playlist-u numera.

Vremeplov je sastavljen na osnovu informacija iz "Ex-YU Rock Enciklopedije 1960-2006" Petra Janjatovića, naše baze podataka, Wikipedije, zvaničnih sajtova izvođača i svega ostalog što izlista Google :)

0 komentara:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...